Δευτέρα, 31 Δεκεμβρίου 2012

Σε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών ο διοικητής της Δίωξης Βόλου;

Σε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών, που αποτελούνταν από Αλβανούς και ρομά, φέρεται ότι εμπλεκόταν ο διοικητής του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου, ο οποίος και συνελήφθη σήμερα το απόγευμα, μαζί με άλλους δύο αστυνομικούς από τη Θεσσαλονίκη και το Αγρίνιο, ενώ η υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη.

Όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία, μετά από αστυνομική επιχείρηση σε Θεσσαλονίκη, Βόλο και Αγρίνιο, συνελήφθησαν 28 άτομα, μεταξύ των οποίων και τρεις αστυνομικοί, στο πλαίσιο της εξάρθρωσης εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε ναρκωτικά.
Μέχρι στιγμής οι συλληφθέντες φτάνουν τους 28, με τρεις αστυνομικούς να είναι ανάμεσα σε αυτούς, με τα μέλη του να είναι στην πλειοψηφία τους Αλβανοί και Ρομά ενώ το κύκλωμα διακινούσε χασίς και ηρωίνη.


Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και τρεις αστυνομικοί. Πρόκειται για τον αστυνόμο Β', διοικητή του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου, για έναν αρχιφύλακα του Τμήματος Ασφαλείας Αγρινίου και έναν αρχιφύλακα του Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης.
Οι αστυνομικοί, όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες, δεν παρείχαν απλώς προστασία αλλά διακινούσαν και οι ίδιοι ναρκωτικά, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι κατηγορίες για συμμετοχή στο κύκλωμα θα απαγγελθούν και σε τρεις ακόμη αστυνομικούς...

Προδόθηκαν από τα κινητά τηλέφωνα

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε, μετά από πολύμηνες παρακολουθήσεις των τηλεφωνικών συνδέσεων κυρίως κρατουμένων των φυλακών η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την Ασφάλεια Αθήνας και τις αντίστοιχες υπηρεσίες του Βόλου και του Αγρινίου, προχώρησε σε συλλήψεις 28 πολιτών ανάμεσα στους οποίους είναι και 3 αστυνομικοί, για υποθέσεις διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών.
Οι τρεις αστυνομικοί συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη τον Βόλο, το Αγρίνιο ενώ πρώην αστυνομικός της ασφάλειας Θεσσαλονίκης, που εργάζεται στην αμερικανική υπηρεσία δίωξης ναρκωτικών, μετέβη στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να βοηθήσει το διοικητή της Ασφάλειας, στην ολοκλήρωση της υπόθεσης.
Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, σε σπίτια υπόπτων στη Θεσσαλονίκη κατασχέθηκαν 40000 €, και μικροποσότητες ηρωίνης και χασίς.
Η επιχείρηση της ΕΛΑΣ βρίσκεται σε εξέλιξη.

"Ίσως ήταν υπό κάλυψη"

Πάντως, το μόνο που έγινε γνωστό από τη Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας, είναι ότι σήμερα ήρθαν στο Βόλο αστυνομικοί της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και προχώρησαν στη σύλληψη του αστυνόμου Β’, που είναι διοικητής του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών και μάλιστα, με πολλές μεγάλες επιτυχίες στο ενεργητικό του, το τελευταίο διάστημα.

Συνάδελφοί του, εκφράζουν επιφυλάξεις σχετικά με τη συμμετοχή του στο κύκλωμα και πιστεύουν ότι μάλλον, θα κατάφερε να εισχωρήσει ως μυστικός αστυνομικός και δεν εμπλέκεται άμεσα. Τι επόμενες ημέρες πάντως, η υπόθεση αναμένεται να ξεκαθαρίσει πλήρως.
Πάντως, ο αστυνομικός διευθυντής Μαγνησίας Απόστολος Αλαμάνας, δεν θέλησε να κάνει καμία δήλωση για την υπόθεση.


πηγη: http://www.magnesianews.gr