Πέμπτη, 27 Δεκεμβρίου 2012

Καραχάλιος: Πλαστογράφησαν την υπογραφή μου – Μιλάει για «τρύπα» 12 εκατ. στον ΕΟΤ!


Λίγες ώρες αφού έδωσε τις απαραίτητες εξηγήσεις στην αστυνομία, ο πρώην γενικός γραμματέας του ΕΟΤ, Νίκος Καραχάλιος, εξέδωσε δήλωση σχετικά με την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση απάτης εις βάρος του Οργανισμού.
Στην επιταγή των 147.600€ που θέλησε να εισπράξει την περασμένη Παρασκευή μια νεαρή γυναίκα για λογαριασμό του πρώην ειδικού συμβούλου του ΕΟΤ, υπήρξε η υπογραφή του κ. Καραχάλιου. Η γνησιότητά της δεν έχει εξακριβωθεί αλλά σύμφωνα με τον ίδιο τον πρώην ΓΓ του ΕΟΤ, είναι πλαστή. 


Στη δήλωση του, ο Ν. Καραχάλιος αναφέρει ότι από τον πρώτο κιόλας μήνας της παρουσίας του στον ΕΟΤ διαπίστωσε μια σειρά από σοβαρές παρατυπίες και δυσλειτουργίες στον Οργανισμό, που αφορούσαν θέματα οικονομικής διαφάνειας, οργανωτικής λειτουργίας και επικοινωνιακής στρατηγικής.

«Κάθε ενέργειά μου, για να φέρει αποτελέσματα, έπρεπε και πρέπει να είναι στοιχειοθετημένη. Γι’ αυτό και όταν στις αρχές Δεκεμβρίου παρέλαβα το πόρισμα των ορκωτών λογιστών, και αφού ενημέρωσα το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΟΤ και την Υπουργό Τουρισμού, προχώρησα σε μια σειρά ενεργειών για τη διαλεύκανση της λογιστικής (;) τρύπας των 12 εκατομμυρίων ευρώ, η οποία διαπιστώνεται στο πόρισμα», τονίζει χαρακτηριστικά.

«Σε ό,τι αφορά την υπόθεση της πλαστογραφίας, που ήρθε στο φως της δημοσιότητας», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Καραχάλιος, «είναι πολύ σοβαρή, αλλά αποτελεί ερασιτεχνική απάτη, μπροστά στα επαγγελματικά κυκλώματα που θέλουν την αδιαφάνεια στον ΕΟΤ». 

Φυσικά, δε λείπουν οι αιχμές κατά του διαδόχου του στη θέση του γενικού γραμματέα του ΕΟΤ. «Ελπίζω ότι ο ”διάδοχός” μου (ο οποίος ακόμη και σήμερα, μια εβδομάδα μετά τον διορισμό του δεν είχε τον επαγγελματισμό να επικοινωνήσει μαζί μου) θα εκτελέσει τις αποφάσεις της προηγούμενης διοίκησης, που αφορούν στην κάθαρση στον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού», καταλήγει.

http://www.newsit.gr