Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2012

Εντοπίστηκε εργαστήριο νόθευσης και επανατυποποίησης ηρωίνης

Τελικά Πανελλαδικά πρωτοπόρα η Δίωξη  Ναρκωτικών Αγρινίου!!!!

Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί για διακίνηση, μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών
Κατασχέθηκε ποσότητα ηρωίνης βάρους 1.341 γραμμαρίων
Εντοπίστηκε, στη Χαλκίδα, από Αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου, εργαστήριο νόθευσης και επανατυποποίησης ηρωίνης.
Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν δυο αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 27 και 25 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για εμπορία, μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών (ηρωίνη).
Ειδικότερα οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου, αξιοποιώντας κατάλληλα πληροφορία, εντόπισαν στην Εθνική Οδό Αθηνών Λαμίας, το όχημα των δύο αλλοδαπών, στο οποίο ενήργησαν έλεγχο μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, στο κέντρο της Αθήνας.
Κατά τον έλεγχο του οχήματος οι αστυνομικοί βρήκαν, ένα δέμα ηρωίνης, συνολικού βάρους 508 γραμμάριων, το οποίο οι δύο δράστες είχαν τοποθετήσει σε ειδική κρύπτη του οχήματος.
Επίσης στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν τρεις συσκευές κινητής τηλεφωνίας με τέσσερις κάρτες sim, που κατασχεθήκαν ως μέσα συνεννόησης για την μεταφορά των ναρκωτικών, καθώς και το χρηματικό πόσο των 240 ευρώ, το όποιο κατασχέθηκε ως προερχόμενο από την πώληση τους.
Από την αστυνομική ερευνά που ενήργησαν οι Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου, προέκυψε ότι στην οικία του 25χρονου συλληφθέντα, στη Χαλκίδα, λειτουργούσε συγκροτημένο εργαστήριο νόθευσης και επανατυποποίησης ηρωίνης αποτελούμενο από :
  • Μία υδραυλική πρέσα με όριο πίεσης 12 τόνων 
  • Ένα μεταλλικό αυτοσχέδιο καλούπι 
  • Ένας ηλεκτρικός αναμείκτης 
  • Μία ηλεκτρονική ζυγαριά 
  • Ένα μεταλλικό κόσκινο μαζί με δύο ταινίες και δεκαπέντε σακουλάκια συσκευασίας 
Παράλληλα κατά την έρευνα βρέθηκαν, δύο ακόμα συσκευασίες ηρωίνης συνολικού βάρους 833 γραμμαρίων και δύο σακούλες συνολικού βάρους 718 γραμμαρίων με σκόνη άγνωστης χημικής σύστασης την οποία χρησιμοποιούσαν, οι δύο δράστες, για τη νόθευση των ναρκωτικών.
Από τον έλεγχο των στοιχείων των συλληφθέντων προέκυψε ότι, ο 27χρονος αλλοδαπός είχε εισέλθει λάθρα στη Χώρα και παρέμεινε παράνομα σε αυτή.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται.
Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου.


Shopping στο Αγρίνιο


shopping sto agrinio