Τρίτη, 22 Μαΐου 2012

ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΗ ΑΝΑΤΟΛΑΚΗ ΣΤΗ Ν.Δ.


Δεδομένων των δύσκολων καιρών που περνά η πατρίδα μας θεωρώ υποχρέωση και ύψιστο καθήκον μου να διαφυλάξω και να στρατευθώ στην προσπάθεια για τη ρεαλιστική επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου και τη διασφάλιση της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας.
Τιμώ την εμπιστοσύνη του Προέδρου και του κόμματος που με ανέδειξε, αλλά ο διαμελισμός της κεντροδεξιάς με βρίσκει διαμετρικά αντίθετο. Δεν έχω το δικαίωμα να συμβάλλω στην ενδυνάμωση του επερχόμενου ρεύματος του λαϊκισμού της αριστεράς που μόνο δεινά μπορεί να επιφέρει στη χώρα.
Για αυτούς τους, ζωτικής σημασίας, λόγους τάσσομαι υπέρ της συσπείρωσης της κεντροδεξιάς. Έχω την πεποίθηση ότι η μία και μοναδική απάντηση είναι η ενωμένη κεντροδεξιά η οποία έχει τα εχέγγυα να εξασφαλίσει τόσο την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ευρώ, όσο και το ξεκίνημα της αναπτυξιακής πορείας που τόση ανάγκη έχει ο τόπος μας.
Απευθυνόμενος στους Έλληνες πολίτες υπόσχομαι, μέσα από αυτή την συστράτευση, την αμέριστη και αδιάκοπη προσπάθειά μου για το γενικότερο καλό και την έξοδο της χώρας από την κρίση, ειδικά σε τούτη τη δύσκολη, ιστορική στιγμή που βιώνει ο ελληνικός λαός.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΑΤΟΛΑΚΗΣ