Πέμπτη, 12 Απριλίου 2012

Ο Γκλέτσος σπάει το απόστημα με τις μίζες - Τι δήλωσε στο LR ο πρόεδρος ΕΡΓΟΛΗΠΤΩΝ ΔΗΜ. ΕΡΓΩΝ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
"Ελπίζω η σθεναρή αντίσταση του Δημάρχου Στυλίδας να βρει και άλλους μιμητές και να σταματήσει η διαπλοκή και τα κυκλώματα που λυμαίνονται το δημόσιο χρήμα", είπε στο LamiaReport, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εργοληπτών Ν. Φθιώτιδας Νίκος Καλτσάς.

Σάλο έχει προκαλέσει όχι μόνο τοπικά, αλλά και πανελλαδικά το ρεπορτάζ του LR, για τον πρωινό ξυλοδαρμό εργολάβου μέσα στο γραφείου του δημάρχου Στυλίδας, ο οποίος είπε στον Απόστολο Γκλέτσο <<Μην είσαι κορόιδο...θα σου μάθω εγώ τη δουλειά να τα μοιραζόμαστε>> και βγήκε "σηκωτός" από το Δημαρχείο.

Διαβάστε τι δήλωσε στο  LR, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εργοληπτών Ν. Φθιώτιδας Νίκος Καλτσάς, όταν επικοινωνήσαμε μαζί του για το περιστατικό:

<<Ως εκπρόσωπος και Πρόεδρος ΔΣ του ΣΕΔΕ Φθιώτιδας καταδικάζω απερίφραστα το περιστατικό που κατήγγειλε ο Δήμαρχος Στυλίδας κος Γκλέτσος, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι επικροτώ τη χρήση βίας, απ' όπου κι αν αυτή προέρχεται.

Αντίθετα καταδικάζω το θράσος του "συναδέλφου" που προς το παρόν παραμένει άγνωστος, να προσπαθεί με πρακτικές αντιδεοντολογικές, αντισυναδελφικές, ανήθικες και κατάπτυστες, να διαπλακεί με τοπικό άρχοντα έχοντας ως μόνο σκοπό την κερδοσκοπία, την ανηθικότητα και τον καιροσκοπισμό.

Ο κλάδος μας δεν αποτελείται από αγγέλους, όμως εδώ και χρόνια προσπαθούμε μάταια να αναδείξουμε και να απομακρύνουμε φαινόμενα αυτού του είδους αφού ως φαίνεται, υπάρχει συγκάλυψη και αποδοχή αυτών, από υψηλά ιστάμενα στελέχη της αυτοδιοίκησης, των ελεγκτικών μηχανισμών του κράτους αλλά και της κεντρικής εξουσίας.

Μετά από δεκάδες παραστάσεις στο αρμόδιο Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων ο κλάδος μας κατάφερε με το Ν4053/12 άρθρο 35, να καταργήσει την πρακτική της διαπλοκής μέσω των αναθέσεων έργων, ενώ σήμερα το Υπ.Εσωτερικών πασχίζει να ανοίξει και πάλι την κερκόπορτα των αναθέσεων εργασιών δίνοντας έτσι τη δυνατότητα σε κατάπτυστους "συναδέλφους" να συνεχίσουν ανενόχλητοι τη διασπάθιση του δημοσίου χρήματος κάνοντας παράλληλα εισφοροδιαφυγή αφού οι εργασίες δεν ανήκουν στο ίδιο εισφοροδοτικό σύστημα των έργων.

Θεωρώ ότι η αντίσταση και το σθένος ενάντια στη διαπλοκή, που επέδειξε ο Δήμαρχος Στυλίδας, θα πρέπει να βρει μιμητές ανάμεσα στους υπόλοιπους αιρετούς και μη, άρχοντες του τόπου και θα σταθούμε αρωγοί σε κάθε τέτοιου είδους προσπάθεια.

Παρακαλώ βέβαια να παραπεμφθεί το όλο περιστατικό στη δικαιοσύνη, ώστε να μην δυσφημίζεται ολόκληρος ο κλάδος των εργοληπτών εξαιτίας "συναδέλφων" που αποτελούν ντροπή για τον κλάδο μας αλλά γενικότερα και για την κοινωνία μας.>>

Δείτε τι είπε στην κάμερα του LamiaReport o Απόστολος Γκλέτσος για τον Λαμιώτη εργολάβο που πήγε στο γραφείο του και του είπε: <<Μην είσαι κορόιδο...θα σου μάθω εγώ τη δουλειά να τα μοιραζόμαστε>>.


Διαβάστε την ανακοίνωση του Συνδέσμου Εργοληπτών:

<<Ο Σύνδεσμος Εργοληπτών Δ.Ε. του Νομού Φθ/δας, μετά τη δημοσιοποίηση του περιστατικού που συνέβη ανάμεσα σε συνάδελφο Εργολήπτη και τον Δήμαρχο Στυλίδας Κο Γκλέτσο, καταδικάζει κατ’ αρχήν το περιστατικό.

 Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε ο Δήμαρχος Στυλίδας, προκύπτει ότι ο συνάδελφος εργολήπτης, επιχείρησε να οδηγήσει τον Δήμαρχο σε νέους δρόμους διαπλοκής μετά την απαγόρευση με το Νόμο 4053/2012 άρθρο 35 του Υπ. Υποδομών και δικτύων περί κατάργησης των αναθέσεων έργων και εργασιών.

 Σύσσωμος ο Σύνδεσμός μας καταδικάζει την απαράδεκτη και αντισυναδελφική όσο και ανήθικη συμπεριφορά του «συναδέλφου», συγχαίρει το Δήμαρχο Στυλίδας κο Γκλέτσο για την σθεναρή αντίστασή του στα κατεστημένα κυκλώματα που λυμαίνονται το χώρο των δημοσίων έργων εδώ και χρόνια στην περιοχή μας.

Ευχής έργο θα ήταν να τελεσφορήσουν οι προσπάθειες της ΠΕΣΕΔΕ και του Συνδέσμου Εργοληπτών Δημ. Έργων Φθιώτιδας που σκοπό έχουν να βάλουν τέλος στο καθεστώς των αναθέσεων έργων και εργασιών, διαπλοκής και συναλλαγής, μεταξύ τοπικών αρχόντων και κακών καιροσκόπων συναδέλφων που δυσφημίζουν τον κλάδο που εκπροσωπούμε.

Μακάρι οι άμυνες και οι αντιστάσεις που προέβαλε ο Δήμαρχος Στυλίδας κος Γκλέτσος, να βρουν μιμητές για να μπορέσουμε επιτέλους και ως επαγγελματίες να κινούμαστε υγιώς, αλλά και ως κοινωνία να θυμηθούμε τις αρχές και τις αξίες της χώρας μας. >>

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΡΓΟΛΗΠΤΩΝ ΔΗΜ. ΕΡΓΩΝ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ