Σάββατο, 7 Απριλίου 2012

Με μεγάλη προσέλευση και σε κλίμαΕγκαίνια του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Αγίας Παρασκευής.
Σε κλίμα  σύμπνοιας, αλληλεγγύης και προσφοράς προς το συνάνθρωπο και με μεγάλη προσέλευση πολιτών, πραγματοποιήθηκαν, την Τετάρτη 4 Απριλίου 2012 στις 7.00 το απόγευμα, τα εγκαίνια του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Αγίας Παρασκευής.
Το Κοινωνικό Παντοπωλείο στεγάζεται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο που βρίσκεται στο ισόγειο του εμπορικού Κέντρου «ΑΙΘΡΙΟ» ,Μεσογείων 419.

Τον Αγιασμό τέλεσε ο Αιδεσιμολογιότατος Πατέρας Σταύρος Τρικαλιώτης από τον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής, παρόντος του Πατέρα Νικολάου Σιάτου, από τον Ιερό Ναό του Προφήτη Ηλία.

Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλης Ζορμπάς στην ομιλία του αναφέρθηκε στην  ανάγκη για συνεργασία και εθελοντική συνεισφορά  που γεννά η κρίσιμη συγκυρία που διερχόμαστε.
Μίλησε μεταξύ άλλων για « …την ιδέα  της δημιουργίας ενός Κοινωνικού Δικτύου Αλληλεγγύης ,που θα γίνει σημείο αναφοράς  ανάμεσα στη Δημοτική Αρχή, τους κοινωνικούς φορείς, τα εκπαιδευτικά ιδρύματα ,τις επιχειρήσεις και τους δημότες.
 Η σύσταση και η λειτουργία του Κοινωνικού μας Παντοπωλείου αποτελεί πρώτιστα αλληλέγγυα δράση ,που αντικατοπτρίζει   το βαθμό της κοινωνικής ευαισθησίας της τοπικής μας κοινωνίας.
 Η Δημοτική Αρχή. έχοντας από νωρίς αντιληφθεί την κρίσιμη οικονομική συγκυρία που βιώνει η χώρα, έχει ανακηρύξει το ΕΤΟΣ  2012 ,σαν  «ΕΤΟΣ  ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗΣ».
 Οριοθετούμε κατ’ αυτόν τον τρόπο το όραμα, τις προτεραιότητες και την στόχευση του έργου της Δημοτικής Αρχής και έχουμε προχωρήσει ήδη σε σειρά αντίστοιχων πρωτοβουλιών όπως, η έμπρακτη υποστήριξη των πολιτών απέναντι στο άδικο μέτρο του χαρατσιού, η δραστηριοποίηση μας για την διάθεση φθηνών γεωργικών προϊόντων  σε 1200 οικογένειες ,η δημιουργία Δικτύου Αντιμετώπισης της ανεργίας των νέων της πόλης, η σύσταση “Δικτύου Δράσης και Αλληλεγγύης” σε συνεργασία με τους Διευθυντές και τους Εκπαιδευτικούς των σχολείων, την Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων  και τους Συλλόγους  Γονέων και Κηδεμόνων, για να βοηθήσουμε τις οικογένειες που αντιμετωπίζουν έντονα οικονομικά προβλήματα ενίοτε και προβλήματα σίτισης».

Ο Δήμαρχος ,ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ευχαρίστησε από καρδιάς όλους όσους κινητοποιήθηκαν και προσέφεραν προϊόντα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Ιδιαίτερη μνεία έκανε στον Δήμαρχο της Αδελφοποιημένης πόλης Γεροσκήπου-Κύπρου και προσωπικό του φίλο  κ. Μιχάλη Παυλίδη και στους Κύπριους αδελφούς μας για την προσφορά τριών τόνων προϊόντων διατροφής και ένδυσης.
Κάλεσε στο βήμα και ευχαρίστησε προσωπικά τον κ. Αλέξανδρο Χανδρή της γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας, τον κ. Δημήτρη Κακογιάννη-Μεγαλομέτοχο του ΚΥΚΝΟΥ και τον κ. Μάνο Τσουλούφρη-Ιδιοκτήτη της DOMINOS PIZZA,για την σημαντική συνεισφορά και μεγάλη κινητοποίηση τους .

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ.Νικόλαος Κωβαίος ,ο οποίος μίλησε για το όραμα, τους στόχους και το περιεχόμενο του θεσμού του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Ο Υπεύθυνος του Κοινωνικού Παντοπωλείου, Δημοτικός Σύμβουλος κ. Τιμολέων Κωστόπουλος με εμφανή συγκίνηση και συναισθηματική φόρτιση εξέφρασε την ικανοποίησή του για την υλοποίηση ενός φιλόδοξου στόχου και εξήρε τη συμβολή των φίλων του από τα φοιτητικά χρόνια κκ. Χανδρή, Κακογιάννη και Τσουλούφρη.

Οι επικεφαλής των  Δημοτικών Παρατάξεων «Μαζί για την Αγία Παρασκευή» κ. Βασίλης Γιαννακόπουλος και «Νίκη για την Αγία Παρασκευή» κ. Γιάννης Σταθόπουλος ,συνεχάρησαν τη Δημοτική Αρχή για την πρωτοβουλία και μίλησαν για την αναγκαιότητα υλοποίησης δράσεων κοινωνικής αλληλεγγύης, τις οποίες πάντα θα στηρίζουν.

Παρόντες στην τελετή εγκαινίων ήταν επίσης ο Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιάννης Βουτσινάς, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Γιώργος Κωνσταντόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι κ. Δημήτρης Αλεφαντής και κα. Ελευθερία Παπαδοπούλου,  ο Αντιπρόεδρος Παιδικών Σταθμών Δήμου Αγίας Παρασκευής κ. Διονύσης Λέκκας, ο Αντιπρόεδρος Πολιτιστικού Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Αγίας Παρασκευής κ. Γιάννης Παύλου , οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κκ. Μανώλης Κωνσταντακόπουλος ,Κωνσταντίνος Τσιαμπάς, Σωτήρης Ησαΐας, Γερασιμίνα Μουχτούρη, Μιχάλης Γαβράς, Άννα Γάκη ,Κωνσταντίνος Κρητικίδης , Μαργαρίτα Δημητρίου,Αλέξανδρος Μουστόγιαννης , τα μέλη Δ.Σ Πολιτιστικού  Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Αγίας Παρασκευής κα. Ηλέκτρα Αντωνοπούλου και κ. Σπύρος Παπασπύρος και οι πρώην Δημοτικοί Σύμβουλοι κυρίες Ιωάννα Κουτσουρά και Καίτη Μοσχονά.

Παρόντες επίσης εκπρόσωποι των τοπικών Συλλόγων Τσακού, Πευκακίων, Κοντοπεύκου και Αϊ- Γιάννη ,Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων που εδρεύουν στην Αγία Παρασκευή και Φορέων.

Την εκδήλωση κάλυψε τηλεοπτικό συνεργείο της ΕΡΤ και εκπρόσωποι του τοπικού έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου, τους οποίους ο Δήμος Αγίας Παρασκευής επιθυμεί να ευχαριστήσει για τη συμβολή τους στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών ειδικά όταν πρόκειται για θέματα με ιδιαίτερη κοινωνική και συμβολική αξία.