Τρίτη, 3 Μαΐου 2011

Έρχονται οι φωτογραφίες του πτώματος Λάντεν.Η επίθεση σε γραφική απεικόνιση.

Η πληροφορία είδε το φως της δημοσιότητας νωρίς το απόγευμα της Τρίτης και σε δευτερόλεπτα έκανε το γύρο του κόσμου. Οι φωτογραφίες που να αποδεικνύουν, άλλωστε, ότι ο Οσάμα μπιν Λάντεν είναι νεκρός αναμένονται με ανυπομονησία από την παγκόσμια κοινή γνώμη.

Σε μια φωτογραφία πως έγινε η επιχείρηση κατά του Λάντεν. "Πατήστε" στη φωτογραφία για μεγαλύτερη ανάλυση
Κορυφαίος αξιωματούχος που δεν κατονομάζεται δήλωσε ότι η απόφαση να δοθούν στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες ανήκει στον ίδιο τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα. Η μια από αυτές θα δείχνει τα τραύματα του Λάντεν στο κεφάλι, πάνω από το αριστερό μάτι.

Η τακτική των Αμερικανών να ποντίσουν τη σωρό του στη βόρεια Αραβική Θάλασσα, ανοιχτά του Πακιστάν, έχει... εκτοξεύσει τις φωτογραφίες-ντοκουμέντο στη σφαίρα του μύθου! Πολύ περισσότερο γιατί υπάρχουν κι εκείνοι που περιμένουν απτές αποδείξεις του τι έγινε στο καταφύγιό του στο Αμποταμπάντ του Πακιστάν.

Ήδη, άλλωστε, οι Ταλιμπάν του Αφγανιστάν ξεκαθάρισαν ότι δεν έχουν πεισθεί ότι ο ηγέτης της Αλ Κάιντα είναι νεκρός. «Δεδομένου ότι οι Αμερικανοί δεν προσκόμισαν κανένα αποδεικτικό στοιχείο για να ενισχύσουν τη θέση τους και κάνείς από όσους ήταν παρόντες δεν έχει επιβεβαιώσει ή αρνηθεί το θάνατο του, το Ισλαμικό Εμιράτο θεωρεί κάθε ισχυρισμό πρόωρο», δήλωσε εκπρόσωπος των Ταλιμπάν στο Reuters.

Την ίδια ώρα, οι πακιστανικές αρχές βρίσκονται στο στόχαστρο. Ήξεραν ή όχι για την επιχείρηση των Αμερικανών στο έδαφός τους; Και κυρίως γνώριζαν που βρίσκεται ο Λάντεν και δεν είπαν ποτέ τίποτα;

Σύμφωνα με σύμβουλο του Μπαράκ Ομπάμα, ο Οσάμα μπιν Λάντεν ζούσε στο συγκεκριμένο κτιριακό συγκρότημα όπου βρέθηκε και εκτελέστηκε τα τελευταία πέντε ή έξι χρόνια.

«Πιστεύω ότι η τελευταία πληροφορία είναι ότι βρισκόταν σ' αυτό το κτίριο τα πέντε ή έξι τελευταία χρόνια και ουσιαστικά δεν είχε καμιά αλληλεπίδραση με άλλους έξω απ' αυτό το κτίριο. Όμως φαίνεται πως ήταν πολύ δραστήριος μέσα στο κτίριο», δήλωσε στην εκπομπή του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου CBS Early Show, ο Τζον Μπρέναν, αρμόδιος στο Λευκό Οίκο για θέματα αντιτρομοκρατίας.

«Και ξέρουμε ότι είχε δώσει στη δημοσιότητα βίντεο και ηχητικά μηνύματα. Ξέρουμε ότι ήταν σε επαφή με μερικούς ανώτερους αξιωματούχους της Αλ Κάιντα», πρόσθεσε.

«Έτσι αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε τώρα είναι να καταλάβουμε σε τι ήταν αναμιγμένος τα τελευταία χρόνια, να εκμεταλλευτούμε οποιαδήποτε πληροφορία μπορέσουμε να πάρουμε στο κτίριο και να συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας για να καταστρέψουμε την Αλ-Κάιντα», κατέληξε ο Μπρέναν.onalert.gr