Τρίτη, 19 Απριλίου 2011

ΑΝΑΚΩΧΗ ΛΟΓΩ ΠΑΣΧΑ
ΚΕΡΑΤΕΑ: ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ
19/04/2011

Το θαύμα της Μεγάλης Δευτέρας έγινε χθες και με την μεσολάβηση του Μητροπολίτη Λαυρεωτικής και Μεσογαίας κ. Νικόλαος επήλθε συμφωνία μεταξύ του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και των κατοίκων της Λαυρεωτικής για μια κατ’ αρχήν εκκαθάριση του τοπίου στην Κερατέα.

Κατά την χθεσινή συνάντηση του υπουργού κ. Χρ. Παπουτσή και του δημάρχου Λαυρεωτικής κ. Λεβαντή με πρωτοβουλία και την παρουσία του κ. Νικολάου, αποφασίσθηκε να αποχωρήσουν οι αστυνομικές δυνάμεις από την Κερατέα με παράλληλη αποχώρηση των κατοίκων από τα μπλόκα, ενώ τα μηχανήματα για τη δημιουργία ΧΥΤΥ θα παραμείνουν στην περιοχή με ευθύνη του δημάρχου και της δημοτικής αρχής, η οποία θα υποβάλει πρόταση στην πολιτεία, για να αποφασισθεί τι θα γίνει στη συνέχεια.

Είναι σαφές ότι η μεσολάβηση του Μητροπολίτη αποτέλεσε το μέσο για την επανέναρξη της διαδικασίας συνεννόησης και εκτόνωση της κατάστασης, καθώς η κατάσταση είχε φθάσει στα άκρα και χρειαζόταν κάτι για να αλλάξει η εικόνα της σύγκρουσης.


Στην πράξη, όμως, έγινε αυτό για το οποίο από την αρχή επέμενε το υπουργείο. Κάθε άλλο παρά τυχαία άλλωστε, ο κ. Παπουτσής είπε χθες πως αν οι κάτοικοι πάψουν να βρίσκονται στους δρόμους, δεν υπάρχει λόγος για την παρουσία της αστυνομίας.www.elzoni.